Рецепт Паски без вимішування від Зайцевих
Рецепт Паски без вимішування від Зайцевих
Інгреденти
- Борошно – 6 склянок
- Цукор – 2 склянки
- Жовтки – 30 шт
- Ванілін або ванільний цукор – 1-2 пачки (за смаком)
- Молоко – 3 склянки
- Сіль - 1 ч.л
- Дріжджі – 50 грам
- Вершкове масло (розтоплене) – 0,5 склянки (200 грам)
- Родзинки – 1 склянка
Спосіб приготування:
- Подрібнити дріжджі та розчинити в 0,5 склянки теплого молока, додати 1 ч.л. цукру і почекати щоб маса, що вийшла, почала підходити.
- 2 склянки борошна заварити в молоці, що залишилося, на водяній бані. Накрити рушником або плівкою та остудити до температури тіла.
- Додати в охолоджену масу дріжджі, що підійшли, і добре перемішати. Опору, що вийшла, накрити рушником і дати підійти.
- Жовтки збити з цукром, сіллю та ваніліном (ванільним цукром) – хвилин 10-15 до розчинення цукру
- З'єднати опару, що підійшла, і яєчну масу, додати решти 4 склянки борошна і ретельно перемішати.
- Родзинки вимити і просушити (заздалегідь). Перемішати ізюм з 1 столовою ложкою борошна і додати в тісто, що вийшло. І знову ретельно перемішати.
- Наповнити форми для випікання на 1/3 об'єму та поставити на деко для випікання.
- Зачекати, коли тісто підніметься до 2/3 форми і поставить у розігріту духовку для випікання.
- Випікати при температурі 170-180 градусів – 45-60 хвилин. Час випікання залежить від розміру форми. Готовність Паски перевіряти дерев'яною шпажкою.
- Охолоджені Паски покрити глазур'ю і прикрасити за Вашим бажанням.
- Великдень 2025: українські традиції, заборони та історія святаІсторія та значення свята. Як визначається дата Великодня? Традиції святкування Великодня в Україні. Народні прикмети.Великдень 2025: українські традиції, заборони та історія свята
- Новорічна коробка для цукерокРозглянемо основні моменти при виборі новорічних коробочок для цукерокНоворічна коробка для цукерок