Тістечко «Картопля» - рецепти
Тістечко "Солодка картопля" - це смак дитинства, який неможливо забути.
Є безліч варіантів приготування. Основною особливістю цього десерту є його простота приготування та мінімальна кількість інгредієнтів.
Ми вибрали два - координально-відмінні рецепти:
- Тістечко «Солодка картопля» - рецепт без випікання (із печива)
- Тістечко «Солодка картопля» - з випіканням (з бісквіту)
Тістечко «Солодка картопля» - без випікання
Інгредієнти:
- 450 гр – печиво пісочне;
- 100-120 гр – вершкове масло;
- 50-60 гр – какао;
- 200-230 гр – сгущене молоко (НЕ варене);
- 1 ст.л. – какао для украшения(за бажанням)
Приготування:
- У блендері подрібнити печиво (у крихту), якщо немає блендера, можна подрібнити за допомогою качалки
- Підготовлене печиво викласти у миску.
- До печива додаємо згущене молоко та м'яке вершкове масло. Перемішуємо.
- Далі додаємо какао(просіяти через ситечко, щоб прибрати грудочки). Все ретельно вимішуємо руками.
- Формуємо тістечка у вигляді картоплі чи кульки. Посипаємо какао та грецькими горішками (можна полити шоколадом).
Тістечка «Солодка картопля» готові.
Приємного чаювання!
Тістечко «Солодка картопля» - з випіканням
Для тіста(бісквіт)
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 90 гр
- Борошно - 75 гр
- Крохмаль – 15 гр
- Сіль – щіпка
Для крему
Вершкове масло – 125 гр
Цукрова пудра – 65 гр
Згущене молоко – 50 гр
Спосіб приготування
- Жовтки збити з|із| цукром хвилин 15, щоб цукор розчинився.
- Білки зі щіпкою солі збити до щільних піків.
- Акуратно перемішати білки із жовтками. Додати|добавляти| просіяне борошно і крохмаль.
- Застелити лист пергаментним папером, викласти тісто і випікати при температурі 200 градусів 12-15 хвилин.
- Остудити тісто, поламати на великі шматочки і залишити на ніч, щоби підсихало.
- Наступного дня подрібнити бісквіт м'ясорубкою або блендером.
- Вийняти масло з холодильника і почекати, поки воно стане м'яким і готовим для збивання.
- Збити масло|мастило| з|із| цукровою пудрою до стану пишно маси.
- Не припиняючи збивати крем - додаємо невеликими порціями молоко, що згущує|згущає|.
- Готовий крем додаємо до подрібненої бісквітної крихти. За бажанням можна додати по десертній ложці рому та коньяку.
- Усі компоненти перемішати до однорідної маси. Сформувати 10-12 кульок або продовжених тістечок
- Обваляти в какао-порошку та цукровій пудрі. Нехай трохи полежати та обваляти ще раз.
- Декорувати на свій смак – горішками чи кремом.
- Поставити в холодильник щонайменше на 1 годину.
Час насолоджуватися десертом та пригощати друзів
- "Happy Birthday" - мультинаціональна фраза для привітання з днем народженняДе і як використовується фраза "Happy Birthday""Happy Birthday" - мультинаціональна фраза для привітання з днем народження
- Великдень 2025: українські традиції, заборони та історія святаІсторія та значення свята. Як визначається дата Великодня? Традиції святкування Великодня в Україні. Народні прикмети.Великдень 2025: українські традиції, заборони та історія свята