Кошик
2297 відгуків
Все для випічки та декорування десертівпридбати тут

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 08:00 найближчого робочого дня (завтра, 19.06).

Київ, Україна
Додати відгук
Упакунок
+380 (98) 699-56-19
+380 (98) 670-24-14

Шоколадна глазур - різновиди, рецепти, використання

Шоколадна глазур - різновиди, рецепти, використання

Шоколадна глазур - що це?

Всі ми неодноразово бачили на десертах блискуче та ароматне покриття з шоколаду. Це ї є шоколадна глазур. Кондитери її використовують для декору своїх шедеврів доволі часто.

Сама глазур має виражений шоколадний смаку, але це не відволікати від смаку самого десерту, а тільки підкреслює.

Де використовують шоколадну глазур?

Найчастіше ми можемо побачити шоколадну глазур на наступних десертах:

  • торти
  • еклери
  • круасани
  • кекси
  • зефір
  • морозиво
  • печиво
  • та інші тістечка та десерти

Це може бути суцільне покриття або декорування смужками.
Все залежить від уяви та фантазії.

 

Давайте розберемося:

Які різновиди шоколадної глазурі існують?

За смаком та кольором:

  • чорна (на основі чорного шоколаду)
  • молочна (на основі молочного шоколаду)
  • біла (на основі білого шоколаду)
  • кольорова (на основі білого шоколаду, з різними смаками).

За способов виготовлення:

  • Зі вже готової сировини (шоколадні пластинки, крихти або дропси, кусковий шоколад)
  • Самостійно (з какао, вершкового масла, молока та цукру.....)

За консістенцією:

  • м'яка (як на тортах)
  • тверда (як на еклерах, круасанах, печеві та зефірі)

 

Шоколадна глазур з "пластинок", "дропсів", "крихти" та "кускової глазурі"

Нашвидший та найпростіший варіант.
Необхідно слідувати інструкції на упаковці.
Найчастіне процес "приготування" полягае в розтоплені шоколадної маси або шоколадних пластинок на паровій бані.
І все! Шоколадна глазур готова до використання.

 

Шоколадна глазур - своїми руками - рецепти

Існує безліч рецептів для приготування шоколадної глазурі. Розглянемо декілька з них. Від найпростішого до складного.

Рецепт №1 (рівень складності - *)

Склад:

Шоколад (плитка) гр. 100
Вершкове масло гр. 50

Як готувати:

  1. Підготувати каструльку з водою та залізну миску для "парової бані".
  2. Покласти в миску вершкове масло кімнатної температури та додати розламану на шматочки плитку шоколаду.
  3. Масло та шоколад поставити на "парову баню". Весь час помішувати вінчиком. 
  4. Шоколадна глазур готова після "обьєднання" масла та шоколаду в однорідну масу.

Приготовлена за цим рецептом шоколадна глазур застигає до твердого стану, гарно ріжеться та не кришиться при розрізанні.
Якість цієї шоколадної глазурі безпосередньо залежить від якості самого шоколаду та вершкового масла.

 

Рецепт №2 (рівень складності - **)

Склад:

Какао ст.лож. 1
Масло вершкове гр. 50
Цукрова пудра ст.лож. 4
Молоко ст.лож. 4

Як готувати:

  1. Вершкове масло розтопити на "водяній бані" або на "невеликому вогні".
  2. Додати молоко та цукрову пудру. Інтенсивно мішати!
  3. Варить до однорідності.
  4. Какао просіяти через сито та обережно всипати в каструльку до інших інгредієнтів.
  5. Нагрівати 2 хвилини та інтенсивно перемішувати, щоб не сформувалась кромка по боках та корочка зверху.
  6. Трохи почекати, щоб шоколадна глазур охолола. Та можна використовувати.

Шоколадна глазур за цим рецептом - виходить м'яка.

 

Рецепт №3 (рівень складності - *****) 

Склад:

Желатин гр, 8
Цукор гр. 125
Какао гр. 40
Вершки мл 40
Вода мл 75 + 30
Шоколад гр. 25

Як готувати:

  1. Желатин замочити у 30 мл води.
  2. В окремій каструлі змішати цукор, какао, вершки та воду (75 мл). Та довести все це до кипіння.
  3. Зняти каструлю з вогню та додати шоколад. Перемішати до однорідності.
  4. Додати "розпущений" желатин. Перемішати до моменту повного розтавання желатину.
  5. Процідити через сито для видалення повітряних бульбашок з глазурі та накрити плівкою по поверхні глазурі.
  6. Дати охолонути.
  7. Можна використовувати при температурі 27-32*С.

 

Оберіть свій варіант шоколадної глазурі. Та насолоджуйтесь результатом.

Ваш Інтернет-магазин "Упакунок".

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner