Кошик
2438 відгуків
Все для пакування подарунківпридбати тут

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 08:00 найближчого робочого дня (завтра, 16.09).

Київ, Україна
Додати відгук
Упакунок
+380 (98) 699-56-19
+380 (98) 670-24-14

Рецепт Пасхи "Класичний"

Рецепт Пасхи "Класичний"

Ігредієнти:

  • Борошно - 1600 - 2000 гр
  • Молоко – 1 літр
  • Вершкове масло – 200 гр
  • Яйця – 10 жовтків + 5 білків
  • Цукор – 3 склянки
  • Ванільний цукор – 20 – 30 гр
  • Дріжджі – 100 гр (живі)
  • Родзинки – 2 склянки
  • Сіль – 1 ч.л.

 

Послідовність приготування

  1. Молоко підігріти до кімнатної температури, щоб дріжджі швидше прокинулися. Подрібнити дріжджі та розвести в молоці. Жовтки збити із звичайним та ванільним цукром за допомогою міксера до білої маси.
  2. 600 грам борошна, молоко та дріжджі, збиті жовтки з цукром змішати – повільно та акуратно. Опара готова. Поставити опару в тепле місце і почекати, поки вона не збільшиться в 2-3 рази (накрити рушником!).
  3. Родзинки залити гарячою водою на 10-15 хвилин, промити, просушити і перебрати від хвостиків.
  4. Вершкове масло розтопити і дати трохи охолонути (до температури тіла).
  5. У білки додати сіль і збити до щільних піків.
  6. Коли опара збільшилася достатньо – додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо та поступово додаємо борошно. І починаємо вимішувати. На етапі «половини борошна» додаємо родзинки перемішані зі столовою ложкою борошна. Це дозволяє родзинки поширитися по тесту поступово. Остаточна кількість борошна залежить від його сорту та якості, а також інших факторів. Тісто має вийти м'яким, податливим та пружним одночасно. При замісі через хвилин 15-20 тісто поступово почне відставати від рук. Додаємо збиті білки (їх можна додатково збити перед додаванням) і знову вимішуємо.
  7. Коли білки повністю розчинилися в тісті - руки змастити олією і трохи вимісити, щоб тісто повністю відстало від стінок і перетворилося на гладеньку масу.
  8. Тісто, що отримали, залишаємо в теплі і спокої на 1-2 години. Йому необхідно збільшитися у 2-3 рази (накрити рушником!).
  9. Підготувати форми для випічки. Це можуть бути паперові, металеві чи силіконові форми. Їх попередньо змащуємо вершковим маслом.
  10. Коли тісто вже готове до випічки, розкладаємо його по формочках. Тісто має займати 1/3 від обсягу форми. І даємо йому "відстоятися" 30-40 хвилин. За цей час тісто підніметься вдвічі (накриває форми з тістом рушником!).
  11. Розігріємо духовку до 160 градусів і після закінчення вказаного часу в попередньому пункті ставимо формочки з тістом у розігріту. Час випікання 30-90 хвилин – залежно від розміру форми. Перевіряємо готовність Паски за допомогою дерев'яної шпажки.
  12. Виймаємо Паски з форм (якщо Ви використовуєте багаторазові форми для випічки), накриваємо рушником і залишаємо остигати.
  13. Найбільш творчий момент – оздоблення Паски. Можна покрити Вашим улюбленим видом глазурі – білкова, цукрова чи шоколадна. А потім декорувати різнокольоровими присипками, цукровими квітами, шоколадними крашанками ... Включайте всю Вашу фантазію і насолоджуйтесь процесом.
  14. Приємний аромат випічки у всьому будинку та гарний настрій Вам забезпечені.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner